Tour Route

Tour Route

Opdrachtgever: NOS nieuws

Volledig natgeregend verzorgden wij 19 jaar geleden live reportages tijdens de Tourstart in Den Bosch. In de stromende regen verslag van de tijdrit door de stad. In Utrecht is het tegen 9 uur al tegen de dertig graden. Maar het gevoel dat het 'Tourcircus' oproept is het zelfde. De dynamiek van een rondreizende karavaan met renners, sponsors, sportverslaggevers en het publiek dat de helden op de pedalen wil zien trappen.

Op deze dag voor de 1e etappe door het centrum van Utrecht verkennen we het parcours van 13,8 kilometer. Nu kunnen we nog overal komen met onze reportagewagen, vanaf vrijdagavond zullen 12.000 kilometer dranghek dat onmogelijk maken. We spreken mensen die langs het parcours wonen, wegwerkers die de laatste obstakels verwijderen. De bakker die 600 belegde broodjes maakt maar zelf geen fiets zal zien.

We zijn erbij als de slijptol in de kettingsloten gaan om verkeerd geparkeerde fietsen zonder pardon te verwijderen. Toeren live door de ochtenduitzending van het NOS Radio 1 Journaal heen om ook mensen te spreken die juist dit weekend de stad zullen ontvluchten. Bij de horecaman die met een zichtbaar gespannen gezicht de laatste voorbereidingen treft. De Tour is ook een media-event. Goed te zien aan het parkeerterrein van de Jaarbeurs dat vol staat met satellietwagens. Een tijdelijk mediadorp dat telkens moet verhuizen.

Het volledige artikel is hier te lezen.

Tour Route

Na 19 jaar weer een Grand Depart.

Meest recente projecten

Placeholder

NMKV Beschermerslezing

Terugblik op de tiende bijeenkomst voor de beschermers van het...

Opdr. Nationaal Monument Kamp Vught

meer
Placeholder

Tour Route

Na 19 jaar weer een Grand Depart.

Opdr. NOS nieuws

meer
Placeholder

Droogte

Een journaalitem over de aanhoudende droogte.

Opdr. NOS nieuws

meer
Placeholder

Buddyhulp event

Samenvatting van het Buddyhulp-event op 18 november.

Opdr. Buddyhulp

meer
Home | Theo Verbruggen | Maino Remmers | Projecten | NOS Nieuws | Referenties | Contact | Disclaimer |